Proizvodnja dekorativne cigle

Proizvodnja dekorativne cigle, za oblaganje zidova i drugih površina, je proces koji se odvija u nekoliko faza.

U prvoj fazi proizvodnje cigli za fasadu, odnosno dekorativnih cigli, vrši se mešanje materijala u određenoj razmeri, bilo da se radi o proizvodnji cigli od gipsa ili belog cementa.

Nakon završenog procesa mešanja, materijal za izradu dekorativnih cigli se izliva u kalupe na vibrirajućem stolu, kako bi se osiguralo ravnomerno raspoređivanje materijala u kalupima i izbacio vazduh iz materijala da ne bi kasnije izazivao veće šupljine i pucanje.

Izliveni materijal se sa kalupima prebacuje u drugu prostoriju na sušenje, nakon čega se dekorativne fasadne cigle vade iz kalupa i pakuju.

Vreme sušenja zavisi od nekoliko faktora, ali se uglavnom kreće od 24 do 48 sati. Nakon ovog vremena dekorativne cigle su spremne za ugradnju.

Bojenje odgovarajućom bojom po žeji naručioca se radi u procesu mešanja materijala dodavanjem oksidne boje u potrebnoj količini.

 • Dekorativna cigla Klinker

  Fasadna listela - ciglica - KLINKER - Prodaja i proizvodnja BeogradDekorativna fasadna cigla KLINKER se proizvodi od betona i namenjena je za lepljenje na spoljnim zidovima, najčešće na delu ili celoj površini fasada.

 • Dekorativna cigla Old German Brick

  Dekorativne ciglice od gipsa za dekoraciju zidova BeogradDekorativne cigle OLD GERMAN BRICK se proizvode od gipsa i namenjene su za dekoraciju unutrašnjih zidova prostorija, najčešće na delu ili celoj površini zida, kao i na drugim površinama (šankovi, kamini i sl.).

 • Dekorativna cigla Old Home Brick

  Dekorativna opeka za dekoraciju zidova. ciglice - listele od gipsaDekorativne cigle od gipsa OLD HOME BRICK namenjene su za dekoraciju unutrašnjih zidova prostorija, najčešće na delu ili celoj površini zida, kao i na drugim unutrašnjim površinama.

 • Dekorativna cigla Old Swedish Brick

  Proizvodnja i prodaja ciglica od gipsa za dekoraciju zidovaDekorativne cigle od gipsa OLD SWEDISH BRICK namenjene su za dekoraciju unutrašnjih zidova prostorija, najčešće na delu ili celoj površini zida, kao i na drugim unutrašnjim površinama privatnih i poslovnih objekata.